woensdag 12 februari 2014

Winnen is belangrijker dan meedoen

 Winnen is belangrijker dan meedoen. Dat moet de Canadees Gilmore Junio gedacht hebben. Een dag voor de spelen gaf hij zijn startbewijs aan zijn landgenoot Danny Morrison. "Hoe Denny nu schaatst, denk ik dat hij meer kans maakt op succes dan ik. Het is beter voor het team als hij gaat rijden", zei Junio voorafgaand aan de 1.000 meter.

Eigenlijk reserve

Morrison verscheen dus toch onverwacht aan de start, omdat hij bij de trials in Canada onderuit ging in de laatste 50 meter en niet snel genoeg was bij zijn herkansing.
Morrison mocht wel afreizen naar Sotsji omdat hij zich plaatste voor de 1.500 meter. Hij werd zodoende ook de reserve op de kilometer.
Die gedachte was niet verkeerd, omdat Morrison in de huidige wereldbekerstand zesde staat. Ook wist hij in zijn carrière drie keer een medaille te pakken op de 1.000 meter bij de WK afstanden.

Voordeel voor Morisson

De keuze van Junio pakte goed uit. Hij kreeg gelijk. De Canadees eindigde slechts 0,04 seconden achter olympische kampioen Groothuis en veroverde zilver. Morrison, die vaak pech heeft, al dan niet gehinderd door zenuwen, faalde vaak op de Winters Spelen. Dat hij pas een dag van te voren wist dat hij mee mocht doen is dan ook een voordeel. Hij had geen tijd meer om er veel over na te denken. Knallen en gaan! Dat deed de Canadees ook, die de race van zijn leven schaatste en bijna goud pakte. Hij noemde de geste van Junio een geweldig gebaar. Na afloop bedankte hij Junio in de camera: "Thank you Gilmore."

for Closing Ceremonies flag bearer! This guy showing everything that is Canadian pride and Olympic Pride.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten